Прес-центр16 травня 2018, 16:05

У Врубівці посадили сакури

У Врубіській загальноосвітній школі Попаснянського району посадили сакури. Відбулася така надзвичайна подія в рамках продовження співпраці та допомоги від уряду Японії. Прийняти участь в акції до школи приїхали представники посольства Японії в Україні містер Харада та містер Йошіно. Їх супроводжували представники міжнародних благодійних організацій від Фонду ЮНІСЕФ, Датської ради та ПРООН в Україні, які вже тривалий час працюють в Попаснянському районі. Також участь в заході прийняла начальник районного відділу освіти Попаснянської райдержадміністрації Марина Донцова.

Гостей зустрічали учні у колоритних вишиванках хлібом та сіллю.

Після екскурсії по навчальному закладу представникам японського посольства запропонували прийняти участь в інтерактивних заняттях: вони навчалися знімати стрес під час тренінгу «Керування стресами», змагалися у спритності під час інтегрованого уроку фізичної культури з елементами основ здоров’я та прослухали лекцію з мінної безпеки.

Потім всі разом – гості, учні, вчителі – долучилися до висадки дерев на шкільному подвір’ї. Наостанок учасники акції обмінялися символічними подарунками на добру пам'ять.

Захід залишив в учнів незабутні враження.

Відтепер висаджені дерева можна вважати символом дружби між Україною та Японією.