Прес-центр29 грудня 2018, 10:12

У Золотому-4 проводяться ремонтні роботи з відновлення електропостачання

В жовтні місяці поточного року внаслідок щільного обстрілу зі сторони незаконних збройних формувань, було пошкоджено лінії електромереж трансформаторної підстанції ТП-416, що у Золотому-4. Майже три місяці без електропостачання залишалися мешканці з вулиць Друга Вільна і Хуторна.

Беручи до уваги складність району, який залишився без електропостачання – постійні обстріли з території тимчасово непідконтрольній українському уряду, Попаснянською райдержадміністрацією було прийнято рішення прокладати підземний кабель КЛ-0,4 кВ.

Спільними зусиллями голови Попаснянської районної адміністрації Сергія Шакуна та начальника відділу житлово-комунального господарства та будівництва райдержадміністрації Сергія Архипенко, Луганської облдержадміністрації, керівництва Попаснянського РЕМ ТОВ «ЛЕО» для успішної реалізації проекту було проведено ряд підготовчих заходів. Зокрема, спеціалізованою технікою була підготована траса для прокладання кабелю та, завдяки зусиллям командування ООС, досягнуто домовленості про забезпечення режиму тиші на час проведення робіт. Кабель, протяжністю 1100 метрів,було придбано за рахунок Попаснянського районного бюджету на підприємстві ВАТ «ПП «Електротехніка» у місті Запоріжжі. Домовлялася про його виготовлення та доставку заступник голови Попаснянської райдержадміністрації Карина Кошелєва.

28 грудня поточного року були розпочаті землерийні роботи з укладання кабелю КЛ-0,4кВ із залученням спеціальної техніки, яку надали ЛКСП «Лисичанський водоканал». Наразі роботи ведуться КП «Попаснянський районний водоканал» спільно з аварійно-відновлювальною бригадою Попаснянського РЕМ ТОВ «ЛЕО». Вже прокладено 600 м кабелю.

Попаснянська райдержадміністрація висловлює щиру вдячність за сприяння у вирішенні фінансових питань начальнику фінансового управління Галині Карачевцевій та начальнику відділу фінансово-господарського забезпечення Ірині Ляпіній, за налагодження комунікативних та логістичних зв’язків заступнику голови райдержадміністрації Карині Кошелєвій, за вирішення матеріально-технічних питань начальнику відділ ЖКГ та будівництва адміністрації Сергію Архипенко і завідувачу сектору з надзвичайних ситуацій Олександрі Тютюниковій, за виконання робіт працівникам Попаснянського РЕМ ТОВ «ЛЕО» та КП «Попаснянський районний водоканал», за координацію дій і супровід в ході вирішення питання начальнику групи цивільно-військового співробітництва ОТУ «Північ», полковнику Юрію Верановському та командуванню ООС, за координацію із силовими структурами керівництву Луганської облдержадміністрації – виконуючому обов’язки голови Сергію Філю та заступнику голови Юрію Клименку.

Спільними зусиллями ми зможемо відновити все, що було зруйновано на території області російськими бойовиками. Нагадаємо, в минулому році, внаслідок обстрілу з боку незаконних збройних формувань, дві селищні ради – Нижнєнська та Тошківська – залишилися без газопостачання та, завдяки спільним зусиллям облдержадміністрації та райдержадміністрації, при фінансовій підтримці Уряду була побудована нова газопостачальна гілка.