Прес-центр16 липня 2021, 09:07

У Золотому відкрили міні-фабрику з пошиву домашнього взуття «Family Story»

У Золотому відкрили міні-фабрику з пошиву домашнього взуття «Family Story».
Менше року тому місцевий бізнесмен Геннадій Посохов взяв участь у конкурсі грантів від Міжнародної неурядової організації «Данська Рада у справах біженців» (DRC), який реалізовувався в рамках програми економічного розвитку східної України за фінансової підтримки Швейцарії та Великої Британії. Результатом участі активного підприємця у грантовій програмі, а також координації з боку місцевої влади і стало відкриття міні – фабрики у Золотому Гірської міської територіальної громади.
15 липня «Family Story» урочисто відкрили – церемонія відбулась за участі керівника Гірської міської військово-цивільної адміністрації Олексія Бабченка, менеджера програми економічного розвитку DRC Вахтанга Піранішвілі, начальника відділу економічного розвитку DRC Ольги Двоєглазової.
Цікаво, що технологічний процес виготовлення домашнього взуття розділений на два етапи. Перший етап є повністю автоматизованим і представляє собою підготовку натурального, екологічно чистого матеріалу для капців. Другий етап, навпаки, є повністю ручним - місцеві мешканки довершують справу, шиючи капці на будь-який смак.
Проєкт по створенню міні-фабрики є дуже важливим для громади, адже показує, що попри існуючі виклики, прифронтова територія, якою є Золоте вже багато років, здатна прийняти і успішно освоїти інвестиції у бізнес, відмінний від традиційної вугільної галузі.