Прес-центр12 березня 2019, 13:03

Учнівська молодь району прийняла участь у "круглому столі" з питань гендерної рівності

Майже місяць тому делегація учнів Попаснянського району на чолі із директорками Попаснянської загальноосвітньої школи №21 Мариною Устенко та Гірської багатопрофільної гімназії Оленою Кацинською побували у Києві на спільному заході структури ООН Жінки з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок.
11 березня для учнівської молоді Попаснянського району з активною громадянською позицією учні, які відвідали столичний захід, разом із Мариною Устенко та Оленою Кацинською провели районний «круглий стіл» на цю ж тематику, аби поділитися враженнями після відвідування Києва та обговорити питання з гендерної рівності. 
Відбувався він у Попаснянській центральній районній бібліотеці. Також до участі у заході запросили голову Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна та заступника начальника відділу освіти Валентину Шулік.
Учасники круглого столу активно дискутували щодо недосконалості суспільства, яке нав’язує змалечку стереотипи про жінок і унеможливлює повне розкриття потенціалу та майже не дає право на самореалізацію останніх.
У підсумку обговорення теми заходу учні разом із дорослими дійшли висновку, що першим кроком з подолання гендерної нерівності повинен стати крок з руйнації заскорузлих стереотипів про жінок, другим – надання дійсно рівних прав чоловікам і жінкам у всіх сферах діяльності людини, від машинобудування та освоєння всесвіту до нанотехнологій.