Прес-центр7 листопада 2018, 15:11

Учнівська молодь зустрілася із священнослужителями зі Львівської єпархії Української автокефальної православної церкви

07 листопада на базі Попаснянської загальноосвітньої школи №1 відбувся творчий діалог з приводу отримання Україною томосу. Проходів захід для учнів 9 – 11 класів всіх міських навчально-освітніх закладів та двох із сільської місцевості: Комишуваського та Врубівського.

Для обговорення такого важливого і цікавого питання організатори заходу – відділ освіти Попаснянської райдержадміністрації – запросили до дискусії священнослужителів зі Львівської єпархії Української автокефальної православної церкви: отця Руслана та Андрія.

Розпочалася диспут з історичного екскурсу про розвиток релігії на теренах України. Презентаційні матеріали демонстрували шлях виникнення, розвитку, розколу та відновлення української церкви. З роз’ясненнями про важливість процесів, які зараз відбувають у релігійному українському просторі виступили не лише представники Української автокефальної православної церкви, але й голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун. Зокрема, він наголосив, що зараз настав час відновлювати нашу державність перш за все шляхом відродження та розвитку української церкви. Адже, саме історія українського православ’я налічує більше тисячі років, саме в Україні відбувалися процеси становлення цієї релігії і, не дивлячись ні на які перепони, українська церква зберегла свої традиції та сили для подальшого самостійного розвитку.