Прес-центр9 жовтня 2019, 11:10

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба з робочим візитом завітав до Попаснянського району.

Метою візиту був моніторинг використання коштів наданих району за державною програмою придбання житла для дітей-сиріт та дитячих будинків сімейного типу. Такий будинок в нашому районі було придбано для родини Печених в місті Золоте. З моменту придбання житла минув вже майже рік, проте до сьогодні, через неналежний стан умов, родина не може заїхати в будинок. Наразі в будинку ще тривають ремонтні роботи.

Уповноважений Президента України з прав дитини у супроводі заступниці голови Попаснянської райдержадміністрації Карини Кошелєвої та начальника районної служби у справах дітей Наталії Клименко 08 жовтня провели зустріч з багатодітною родиною Печених. Під час спілкування із батьками-вихователями було озвучено низку проблемних питань, вирішення яких відтепер Микола Кулеба триматиме на особистому контролі.

Також участь у моніторинговому візиті на Попаснянщину приймали  представники Save the children in Ukraine, пастор церкви Добра звістка Петро Дудник, керівник центру взаємодії «Врятуємо Україну» Олексій Федченко. Вони поспілкувався з дітьми зі шкіл, які розташовані на лінії розмежування в Золотому-3 і Золотому-4 (шахта Родіна). Гості поспілкувалися із дітьми щодо безпекової ситуації та їхніх проблем.

Батьків та вчителів найбільше турбує закриття шкіл, відсутність дозвілля для дітей, відсутність гарячого харчування. Це негативно впливає на здоров‘я, розвиток дітей та все їх подальше життя.

Наступним етапом візиту стала нарада з керівниками структурних підрозділів в Попаснянській райдержадміністрації. Під час наради Микола Кулеба з’ясовував й інші нагальні проблеми освіти, медицини, соціальної сфери в районі, що безпосередньо зачіпають інтереси дітей.

Так, було з’ясовано, що на Попаснянщині відсутня значна кількість дитячих лікарів, як то психіатр, травматолог та інші. Також нестача кадрів торкнулася й фахівців з соціальної роботи та служби у справах дітей.

По завершенню зустрічі Микола Кулеба зазначив: «Проблем сьогодні в сфері охорони дитинства неймовірна кількість. Адже військова агресія поглиблює всі негаразди у цій сфері. Це виклик і для держави, і для місцевої влади. Після повернення буду обговорювати з Кабінетом Міністрів питання, які потребують негайного вирішення для забезпечення прав та інтересів дітей».