Прес-центр20 грудня 2019, 15:12

Управління соціального захисту населення надає роз’яснення щодо виплати субсидії в опалювальний період 2019-2020 роки

Починаючи з жовтня поточного року виплату готівкових субсидій здійснює управління соціального захисту населення.

Тим, хто отримує пенсію виплата субсидії готівкою здійснюється через Укрпошту або уповноважені банки.

Тим, хто ще не на пенсії, виплата здійснюватиметься на відкриті раніше рахунки в Ощадбанку. Але якщо субсидіант бажає отримувати монетизовану допомогу на оплату комунальних послуг у іншій банківській установі - йому потрібно із відповідною заявою звернутися в управління соцзахисту. Разом із заявою потрібно надати реквізити рахунку в уповноваженому банку, в якому є бажання одержувати субсидію готівкою.

Одержувачі субсидії, у яких відсутні рахунки в уповноважених банках до надання інформації про платіжні реквізити отримуватимуть монетизовану субсидію через Укрпошту за адресою, вказаною при зверненні за субсидією.

Тим, кому призначено безготівкову форму допомоги, а це ті домогосподарства, які мають борги за комунальні послуги, отримуватимуть субсидію виключно через Ощадбанк. Щоб мати змогу слідкувати за рухом своїх коштів, необхідно зареєструватися в особистому кабінеті на сайті Ощадбанку. 

Одночасно повідомляємо, що при зміні розміру цін і тарифів на житлово-комунальні послуги розмір житлової субсидії буде змінюватися. Наприклад, якщо розмір вартості послуги з газопостачання по Луганській області у листопаді становить 7,08  грн., а в грудні 6,31 грн., то розмір субсидії в грудні буде зменшено. Якщо в опалювальний період тариф буде збільшений, УСЗН зробить перерахунок і розмір субсидії буде збільшено.

За додатковою інформацією просимо звертатися за адресою: м. Попасна, пл. Миру, 2, каб. 116, тел. (06474)31604, 0995182955, 0731103942.