Прес-центр10 листопада 2020, 13:11

Управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації інформує

Домогосподарствам, які отримували субсидію в неопалювальному сезоні 2020 року, субсидію на опалювальний період 2020-2021 рр., призначено автоматично, в тому числі і за рішенням комісії, без особистого звернення громадян.

Але громадянам:

- які у літній період користувались пільгою на оплату житлово – комунальних послуг, а на зимовий бажають користуватись житловою субсидією;

- у яких відбулися зміни у складі сім’ї;

- у яких відбулися зміни в переліку отримуваних житлово-комунальних послуг необхідно звернутися до управління з новим пакетом документів.

Основною вимогою для призначення житлової субсидії залишилося погашення своєї частини платежу за житлово-комунальні послуги. Якщо у домогосподарства є прострочена заборгованість по оплаті строком більше трьох місяців та у розмірі більше 340 грн., то житлова субсидія на опалювальний період не призначатиметься. За наявності зазначеної заборгованості житлова субсидія призначатиметься за умови документального підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку протягом двох місяців з початку сезону, в іншому випадку - з місяця, наступного за тим, в якому до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення надійшло документальне підтвердження сплати заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку.

Для розрахунку житлової субсидії на опалювальний період 2020/2021 років враховується дохід за I-II квартали поточного року, тобто з січня по червень 2020 року. Одноразова грошова допомога в розмірі 1000 грн, яка виплачувалася в період карантину, до сукупного доходу не враховується.

Прийнята Урядом постанова від 25.03.2020 №247 «Про особливості надання житлових субсидій» передбачає, зокрема, для отримання субсидії громадянам, які втратили роботу в період карантину, потрібно зареєструватися  в службі зайнятості як безробітні. Субсидія надаватиметься на підставі відповідних заяв та інформації центрів зайнятості щодо їх перебування на обліку. При цьому при розрахунку житлової субсидії буде враховуватись розмір призначеної допомоги по безробіттю замість заробітної плати, яку вони отримували за попереднім місцем роботи.

Заява та декларація може бути надіслана поштою, в електронній формі через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики з накладанням кваліфікованого електронного підпису  або на електронну адресу: p.uszn923@ukr.net.

Додаткова інформація за телефонами +38 (06474) 3 16 04, +38 (073) 110 39 42, +38 (099) 518 29 55.