Прес-центр11 квітня 2019, 11:04

Управлінням Верховного Комісара ООН проведено чергову зустріч із представниками гуманітарних організацій, влади та місцевими активістами

10 квітня відбулася чергова зустріч представників Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців із представниками місцевої влади, соціальними службами, місцевими та міжнародними благодійними організаціями, волонтерами, серед яких були: гуманітарна місія «Проліска», управління з координації гуманітарних питань «OCHA», міжнародна незалежна гуманітарна медична організація «Médecins Sans Frontières», міжнародні гуманітарні організації «HelpAge», NRC, ACTED, UNICEF, Товариство Червоного Хреста України, а також представники Світлодарської ланки ГМ «Проліска».
Метою зустрічі було обговорення питань соціально-правового захисту населення, яке проживає в зоні збройного конфлікту.
З доповіддю про реалізовані протягом 2018 року проекти виступила радник з правових питань Управління Верховного Комісара ООН Олександра Литвиненко. Крім того, вона ознайомила присутніх з проектами, які планується реалізовувати протягом 2019 року. Серед них – продовження надання грошової допомоги незахищеним верствам населення, надання допомоги для соціального розвитку громад, на кшталт, придбання розвиваючих ігор для дітей у заклади освіти та культури, спортивного інвентарю, підручних засобів для прикладного декоративного мистецтва (в’язання, макраме, вишивка бісером тощо), надання спеціальних засобів для осіб з обмеженими можливостями та створення банку цих засобів для подальшого їх надання таким особам у тимчасове користування. 
Потім відбулося обговорення проблемних питань за категоріями, серед яких першочерговими виявилися – допомога жителям міста Золоте з вулиці Перша Вільна, убезпечення жителів району від безпритульних тварин тощо.
За підсумками зустрічі уповноваженими представниками УВКБ ООН буде підготовлений протокол, в якому значитимуться шляхи вирішення озвучених на зустрічі проблем місцевого населення та буде зазначено, яким чином вирішуватимуться окреслені проблеми.
Попаснянська райдержадміністрація щиро дякує представникам Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців за участь у житті району та практичну допомогу і сподівається на подальшу плідну співпрацю!