Прес-центр23 квітня 2020, 10:04

УВАГА! Уряд продовжив карантин

23 квітня під час чергового засідання Кабінету Міністрів України було прийнято рішення продовжити карантин до 11 травня. Пропозицію про продовження карантину було підготовлено Міністерством охорони здоров’я.
Попередньо оголошені МОЗом пропозиції щодо послаблення карантинних заходів були відхилені. Відповідне рішення було викликане збільшенням кількості захворювань у державі на COVID-19.
Також під час засідання прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що відповідно до прогнозів Національної академії наук, очікуються ще два піки захворюваності. Один, орієнтовно, це кінець квітня, другий, орієнтовно, між 3 і 8 травня.
В свою чергу керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Луганської ОДА Наталія Романенко підписала розпорядження, в якому йдеться про ЗАБОРОНУ відвідувань кладовищ громадянами України у традиційні післяпасхальні (післявеликодні) поминальні дні, крім випадків здійснення поховання померлого за умовами ритуальних обрядів з дотриманням всіх протиепідемічних правил.
Тож, шановні мешканці Попаснянського району! УТРИМАЙТЕСЬ ВІД ВІДВІДУВАННЯ КЛАДОВИЩ на період поминальних днів та сумлінно дотримуйтесь карантинних заходів.