Прес-центр7 квітня 2020, 16:04

УВАГА! ВАЖЛИВА ІНФОРМАЦІЯ

Незабаром вся Україна відзначатиме найголовніші і найшановніші релігійні свята – Великдень («Пасха») та Радоницю («Червона гірка»).
Завжди напередодні цих свят задля належного вшанування предків громадяни відвідували не лише церковні установи, але й цвинтарі. Проте, зважаючи на епідемічну ситуацію, яка на сьогоднішній день склалася в нашій державі та беручи до уваги стрімке розповсюдження СОVID-19 теренами країни, Попаснянська райдержадміністрація закликає мешканців району утриматися від відвідування церков та згодом цвинтарів у період релігійних святкувань.
Більш того, у Православній церкві України у зв'язку з карантином дозволили проводити богослужіння без вірян. Голова ж Української греко-католицької церкви Святослав запропонував вірянам приймати участь у заходах онлайн, які транслюватимуться національними каналами України.
В той же час, керівник робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Луганської облдержадміністрації Наталія Романенко підписала розпорядження, відповідно до якого процес поховань під час карантину повинен відбуватися за умови забезпечення учасників засобами індивідуального захисту (респіраторами або захисними масками, у тому числі виготовленими самостійно), а також із дотриманням всіх санітарних та протиепідемічних заходів.