Прес-центр11 жовтня 2017, 14:10

В ЦЕНТРІ УВАГИ – ДІТИ

В районній державній адміністрації систематично проводяться засідання комісії з питань захисту прав дитини, основними завданнями якої є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток. Комісія розглядає питання відповідно до покладених на неї завдань, у тому числі спірні, які потребують колегіального вирішення.

11 жовтня 2017 року  відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини за участю представників управлінь та відділів райдержадміністрації, центру зайнятості населення, медичних закладів, районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області  та правоохоронних органів.

На засіданні були розглянути питання щодо надання повної цивільної дієздатності, призначення опіки на дітьми, позбавленими батьківського піклування, реєстрації покинутої новонародженої дитини, дозволу на прийняття в дар квартири, в якій право проживання має малолітня дитина. Також піднімалися питання щодо визначення участі одного з батьків у вихованні дитини.  

Окремо були розглянуті персональні справи трьох батьків, які ухиляються від виконання своїх батьківських обов’язків. Їх було попереджено про наслідки такої поведінки. Двоє дітей взяті  на облік служби у справах дітей, як такі, що опинилися в складних  життєвих обставинах.

По кожному питанню прийняті конструктивні рішення виключно в інтересах дітей і взяті на контроль до повного виконання.