Прес-центр8 листопада 2017, 14:11

В центрі уваги діти

08 листопада відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини за участю представників структурних підрозділів райдержадміністрації, центру зайнятості населення, районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Луганській області та правоохоронних органів.

На засіданні розглядалися питання щодо надання повної цивільної дієздатності, втрати статусу дитини, позбавленої батьківського піклування у зв’язку з поверненням матері, дозволу на укладання договору купівлі-продажу 1/3 частини квартири від імені малолітньої дитини, про надання згоди неповнолітній дитині розпоряджатися грошовими коштами.

Зазначені питання були ретельно досліджені працівниками служби у справах дітей і за підсумками винесені на обговорення на районну комісію.

Наприкінці засідання присутні розглянули питання родини піклувальника, в якій виховується дитина, позбавлена батьківського піклування. Причиною розгляду стало невідвідування дитиною без поважних причин навчального закладу. З дитиною та піклувальником комісія провела профілактичну бесіду та надала рекомендації і консультації.

За результатами засідання по всіх порушених питаннях комісією прийняті конструктивні та виважені рішення в інтересах дітей.