Прес-центр7 листопада 2018, 13:11

В центрі уваги діти

07 листопада пройшло засідання Попаснянської районної комісії з питань захисту прав дитини, на яке була запрошена керівник апарату райдержадміністрації Вікторія Попова та за участю заступника Попаснянського міського голови Ірини Гапотченко, представників управлінь та відділів райдержадміністрації і правоохоронних органів.

На засіданні розглядалися заяви з відповідним пакетом документів 4 кандидатів в опікуни. Вирішено було призначити їх опікунами над 5 дітьми, позбавленими батьківського піклування. Також вирішувалося питання участі  батька у вихованні та спілкуванні з малолітньою дитиною.

На комісію були запрошені батьки, які ухиляються від виконання своїх обов’язків по вихованню та створенню нормальних умом проживання своїм дітям. Двоє з них зловживають спиртними напоями. Двох з них  було попереджено про наслідки недбалого ставлення до своїх дітей.

Наприкінці засідання начальник служби у справах дітей Наталія Клименко повідомила, що станом на 07.11.2018 року подано 2701 заява про  надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройного конфліктів. Розпоряджень голови райдержадміністрації – керівника районної військово-цивільної адміністрації затверджено 1088. На теперішній час продовжується прийом заяв та документів для отримання статусу дітям.

За результатами засідання по всіх порушених питаннях комісією прийняті конструктивні та виважені рішення в інтересах дітей.