Прес-центр21 жовтня 2019, 08:10

В Гірському відкрили пам’ятний знак «Захисникам українського народу та української державності»

18 жовтня в Гірському, що на Попаснянщині, відкрили пам’ятний знак «Захисникам українського народу та української державності».
На заході з нагоди відкриття пам’ятного знаку були присутні ветерани АТО/ ООС, волонтери, військовослужбовці, що дислокуються на території району, учнівська молодь, представники місцевої влади і місцевих громадських організацій, та жителі Гірського.
Учасники на знак скорботи і пам’яті про захисників, що боронили кордони нашої держави ціною свого життя, принесли квіти та хвилиною мовчання вшанували їхню пам’ять.
Виконуюча обов’язки голови міської ради Тетяна Пєнкіна в урочистій промові подякувала воїнам-захисникам та зазначила, що монумент є символом пам'яті про героїчну боротьбу всіх захисників України за мир на нашій землі. Завершилося відкриття виступами учнівських колективів та покладанням квітів.
Ініціатором проекту з встановлення у Гірському монументу став ветеран АТО і місцевий житель Влад Сороколад, а його спорудження відбулося завдяки підтримці як з боку місцевої влади, так і з боку спілок ветеранів АТО/ООС, волонтерів, громадської організації «Гірський бум» та небайдужих місцевих мешканців.
Активісти власними силами упорядкували та підготували територію перед встановленням пам’ятного знаку, було встановлено відеоспостереження, а в недалекому майбутньому навколо монументу планується розбити парк відпочинку з алеями, квітами та зонами відпочинку.