Прес-центр27 лютого 2019, 13:02

В ході досудового розслідування кримінального провадження вилучене зерно буде реалізовано в дохід держави!

Попаснянським відділом Лисичанської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом самовільного захоплення земельної ділянки за ч. 1 ст. 197-1 КК України.

Так, в ході огляду місця події на самовільно зайнятій земельній ділянці площею 34 га  зібрано та вилучено 115 220 кг. зерна пшениці. Ухвалою слідчого судді Попаснянського районного суду на 115220 кг. зерна накладено арешт.

Винна особа встановлена та притягнута до адміністративної відповідальності, накладено штраф у розмірі 39 748 грн.

З метою реалізації 115220 кг. зерна пшениці передано до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Кошти отримані після реалізації будуть перераховані в дохід держави.

Для довідки.

Стаття 197-1. КК України «Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво»

1. Самовільне зайняття земельної ділянки, яким завдано значної шкоди її законному володільцю або власнику, -

карається штрафом від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.

2. Самовільне зайняття земельної ділянки, вчинене особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або групою осіб, або щодо земельних ділянок особливо цінних земель, земель в охоронних зонах, зонах санітарної охорони, санітарно-захисних зонах чи зонах особливого режиму використання земель, -

карається обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

3. Самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зазначеній у частині першій цієї статті, -

карається штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

4. Самовільне будівництво будівель або споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці, зазначеній у частині другій цієї статті, або вчинене особою, раніше судимою за такий саме злочин або злочин, передбачений частиною третьою цієї статті, -

карається позбавленням волі на строк від одного до трьох років.

 

Прокурор Попаснянського відділу

Лисичанської місцевої прокуратури                                    П. Гордієнко