Прес-центр22 cічня 2018, 16:01

В єдності сила!

Щороку 22 січня вся Україна святкує День Соборності України. У далекому 2019 році в Києві на Софійському майдані було оголошено Акт Злуки – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної республіки в одну державу. Так було закріплено прояв віковічного прагнення українців до своєї незалежності та свободи, утворення власної державності та єдності.

З нагоди такої значущої для всієї української спільноти дати в Попаснянському районі пройшли відповідні заходи. Так, у навчально-виховних закладах проводилися урочисті збори, тематичні виховні години, виставки малюнків, а у філіях централізованої бібліотечної системи пройшли уроки історії «Нехай нерозмежованою залишиться навіки!» та книжкова виставка «22 січня – день Соборності України». Крім того, всі бажаючі та учнівська молодь мали змогу в районному краєзнавчому музеї ознайомитися з тематичною експозицією «Акт Злуки – перший крок у майбутнє».

Наприклад, для учнів 7 класів Попаснянської багатопрофільної гімназії №25 працівники районного будинку культури провели тематичний літературно-музичний кіновечір "Україна: шляхи до Соборності". Під час заходу розповідалося про історичні факти, які передували злуці, про об’єднавчий рух, який наприкінці 1918 – початку 1919 року охопив майже всю Україну, про діяльність УНР та її очільників, про довгий і тернистий шлях України до соборності.

Всі ці заходи допомогли не лише краще пізнати історію нашої держави, а й сприяли піднесенню національної свідомості та викликали почуття гідності за нашу Батьківщину.