Прес-центр18 червня 2018, 14:06

В неділю шахта «Гірська» відзначила ювілей

17 червня шахта «Гірська» ДП «Первомайськвугілля», що на Попаснянщині, відзначила 120-річний ювілей.

Зі слів генерального директора ДП «Первомайськвугілля» Артура Мірумяна, це єдина працююча найстарша шахта України, з багатими запасами вугілля та потужними пластами, що не лише на сьогоднішній день забезпечує сталу роботу підприємства, але й надалі надасть можливість злагоджено і плідно працювати.

Привітати ювілярів зі святом приїхали заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко та голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун.

У своїх урочистих промовах посадовці поздоровляли винуватців торжества зі святом, бажали продовження плідної праці, процвітання, міцного здоров’я та мирного неба.

Як зазначив Юрій Клименко, за 120 років підприємство вдалося зберегти і зараз, коли вугілля видобувається в надскладних умовах під час протидії України військовій агресії ззовні, періодично потерпаючи від постійних обстрілів, шахтарі підіймають на-гора «чорне золото» і підтримують енергетичну безпеку як Луганської області, так і всієї України. Крім того, він запевнили у всебічній підтримці з розвитку не лише шахти «Гірська», але й в цілому Державного підприємства «Первомайськвугілля».

Також з вітальними промовами до присутніх в залі гірників та ветеранів шахтарської праці зверталися директор ВП «Шахта «Гірська» ДП «Первомайськвугілля» Дмитро Одинцов, голови профспілок шахти Віктор Видиш і Олександр Щербаков, голова НПГУ Михайло Волинець.

Багатьох гірників цього дня було відзначено нагрудними знаками «Шахтарська доблесть» та «Шахтарська слава», Почесними грамотами та Листами подяки Луганської облдержадміністрації. А голова очільник Попаснянського району Сергій Шакун в урочистій атмосфері вручив директору шахти ікону Миколая Чудотворця.

Супроводжувалися урочистості привітаннями вихованців гірського дитячого садку «Струмочок» та виступами солістів художньої самодіяльності міського будинку культури «Україна».

Продовжилося ювілейне святкування в парку шахти «Гірська» різноманітною концертною програмою.