Прес-центр29 серпня 2018, 19:08

В Новотошківському відбулася виїзна апаратна нарада

 

Сьогодні, 29 серпня, відбулася розширена виїзна апаратна нарада у селищі Новотошківське під керівництвом голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна. Метою проведення наради став розгляд  трьох основних важливих  питань: про внесення змін до деяких законодавчих актів України у розділі земельних відносин, про організованість початку та завдання на новий 2018-2019 навчальний рік, про переформатування хірургічної допомоги населенню району, яке постраждало внаслідок надзвичайних ситуацій.

Для належного розгляду зазначених питань на нараду були запрошені керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, представники установ, організацій та підприємств району та голови місцевих рад.

З детальними роз’ясненнями по першому питанню виступила Наталія Михайлова, головний спеціаліст управління агропромислового розвитку райдержадміністрації. Вона зауважила, що зміни у деяких законодавчих актах наберуть чинності з 01 січня 2019 року. До цього моменту всім міським та селищним головам необхідно поінформувати місцевих мешканців – колишніх членів КСП, з приводу якнайшвидшого оформлення права власності на земельні частки (паї).

Заступник начальна відділу освіти Валентина Шулік у другому питанні підвела підсумки навчального 2017-2018 року, поінформувала про організацію до нового навчального року та зазначила основні напрямки розвитку освітньої галузі в районі на 2018-2019 роки. Зокрема, Валентина Василівна повідомила про готовність всіх навчальних закладів до навчального року, проведені в них ремонтні роботи, придбання нового оснащення для опорних шкіл. Також вона поінформувала присутніх про розвиток профільного навчання у старших класах, відкриття нових інклюзивних класів і озвучила проблемні питання, на кшталт організації роботи дошкільних груп короткотривалого на повний режим перебування при навчально-виховних комплексах, відкриття дошкільного навчального закладу в Гірській філії ОНЗ «Гірська багатопрофільна гімназія» та відбудови спортивної зали у Тошківському НВК. Не оминула вона під час доповіді і питання щодо цьогорічного літнього оздоровлення дітей.

У зв’язку із нещодавнім обстрілом селища Врубівка та загибеллю мирного мешканця, трете питання було присвячено модернізації швидкої допомоги району та переформотування районної хірургічної допомоги. Наталія Кацарська – начальник відділу охорони здоров’я Попаснянської  райдержадміністрації, коротко проінформувала присутніх про ситуацію, яка склалася на ранок 24 серпня у селищі Врубівка і озвучила ймовірні причини несвоєчасного надання медичної допомоги постраждалим, в наслідок чого ситуація мала летальні наслідки. Вона наголосила на необхідності відкриття повноцінного хірургічного відділення, оснащеного найсучаснішим обладнанням на базі комунальної установи «Попаснянська районна центральна лікарня» та отримання дозволу від керівництва Лисичанської швидкої допомоги на транспортування тяжких хворих до цього відділення. За для подолання кризи кадрів у відділенні вона запропонувала звернутися за допомогою до медиків ПДМШ та військових лікарів.

Наостанок було розглянуто питання щодо підготовки місцевими головами переліку громадських робіт, на які будуть залучатися злісні неплатники аліментів, та передбачення у місцевих бюджетах на 2019 рік  додаткової статті видатків на ці роботи. Крім того, було прийнято рішення запланувати виїзне засідання Громадської ради до навчально-освітніх закладів району з приводу модернізації освіти, а також, на одному із засідань, розглянути питання щодо створення у всіх населених пунктах району товариств громадян, які надаватимуть житлово-комунальні послуги. Прикладом для наслідування у цьому питанні стало Новотошківська управлінська компанія «Господар».

За підсумками апаратної наради були складені протокольні доручення голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна.