Прес-центр12 грудня 2017, 12:12

В Попаснянській райдержадміністрації напрацьовано алгоритм реалізації права на земельну частку (пай) з власниками сертифікатів колишніх колективних сільськогосподарських підприємств

Починаючи з червня місяця поточного року Управлінням агропромислового розвитку проводиться певна робота щодо реалізації права на земельну частку (пай) з власниками сертифікатів колишніх колективних сільськогосподарських підприємств.

Неодноразово під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна проводилися наради та семінари щодо проведення роз’яснень спеціалістами відділу реформування сільського господарства для керівників фермерських господарств та представників органів місцевого самоврядування з питань використання земельних часток (паїв).  

За цей період до Попаснянської районної державної адміністрації надійшло:

- 97 клопотань, щодо оформлення правовстановлюючих документів на земельні частки (паї);

- отримано громадянами 59 розпоряджень;

- знаходиться в роботі 38 клопотань;

- здійснено 25 записів щодо зміни власників сертифікатів на право на земельну частку(пай).

Сільськогосподарські підприємства району активізували роботу з пошуку громадян, які ще не реалізували право на земельні паї та які по різним причинам не вступили у спадщину. На сьогоднішній день найактивнішим є Фермерське господарство «АГРО БІТ». Підприємство провело найбільшу роботу в цьому напрямку. Але, на жаль, є й такі господарства, які ігнорують проведення даної роботи.

Не слід забувати, що на сьогоднішній день земля є головним джерелом фінансового надходження як до місцевих бюджетів, так і власників земельних сертифікатів. Тож, громадяни, які не отримають ближчим часом документи на право власності на земельні паї ризикують залишитися без цього джерела.