Прес-центр12 березня 2019, 15:03

В Попаснянській райдержадміністрації обговорили механізм виплати житлових субсидій населенню у готівковій формі

12 березня в Попаснянській райдержадміністрації за ініціативи відділу житлово-комунального господарства райдержадміністрації було проведено нараду щодо координації роботи установ та організацій, задіяних у процесі виплати житлових субсидій у грошовій формі.

Під час наради представники управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації надали роз’яснення механізму виплати житлових субсидій населенню у готівковій формі згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 р. № 62.

В цій постанові зазначено, що Урядом запроваджується механізм надання житлових субсидій населенню у готівковій формі. Вже в березні цього року стартує ще одна модель монетизації субсидій – «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги виплачуватимуться безпосередньо одержувачам субсидії.

Паралельно діятиме запущена з січня 2019 року монетизація, яка передбачає розрахунки за спожиті послуги субсидіантами через Ощадбанк і за результатами вже цього опалювального сезону виплату невикористаних субсидій одержувачам готівкою.

Громадяни, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають у березні готівку для оплати комунальних платіжок за лютий 2019 року. Відповідно у квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у травні – за квітневу комуналку.