Прес-центр13 червня 2019, 14:06

В Попаснянській райдержадміністрації прийняли рішення щодо проектної заявки від ІГС

В Попаснянській райдержадміністрації обговорили заявки від інститутів громадянського суспільства району щодо участі у конкурсі проектів

13 червня відбулося засідання районної конкурсної комісії з розгляду програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка. Проходило засідання під головуванням першого заступника голови Попаснянської райдержадміністрації Романа Колесника та за участю представників громадськості і посадовців адміністрації.

Нагадаємо, що після подовження строку заявок від інститутів громадянського суспільства, до райдержадміністрації була подана лише одна конкурсна пропозиція.

Члени комісії детально ознайомилися з проектною заявкою конкурсанта і розпочали її оцінювання. Під час обговорення майже кожен з них висловив сумніви стосовно охоплення зазначеним проектом осіб з більш як половини населених пунктів  району , як того потребує законодавство.  Також члени комісії виявили декілька недоліків в розрахунках зазначеної пропозиції та відмітили можливий конфлікт інтересів у конкурсанта.

За результатами оцінювання поданої пропозиції інституту громадянського суспільства комісією одностайно було прийнято рішення не надавати йому фінансову підтримку. Оскільки конкурсна пропозиція не відповідає районному адміністративно-територіальному рівню виконання програми і   запропоновані заходи наразі не є пріоритетним завданням для району.

Крім того, комісія прийняла рішення розпочати розробку власного положення для проведення конкурсу аби спростити умови участі у ньому та розширити можливості для нових учасників.