Прес-центр12 лютого 2019, 14:02

В Попаснянській райдержадміністрації пройшло засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

11 лютого в Попаснянській райдержадміністрації відбулося термінове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки за участю начальника управління з питань цивільного захисту населення Луганської облдержадміністрації Володимира Мирошниченко. Проходило воно під головуванням очільника району Сергія Шакуна.
Під час засідання розглядалося питання щодо надзвичайної ситуації об’єктового рівня, яка виникла на шахті «Золоте» державного підприємства «Первомайськвугілля» внаслідок підвищення ґрунтових вод.
Доповідачем виступив виконуючий обов’язки директора підприємства Олег Водоп’янов.
Він зазначив, що в травні 2018 року на шахті «Золоте» відбувся прорив води з підтопленням гірничих видобутків і водовідливів. Технічна рада підприємства проаналізувавши ситуацію, прийняла рішення відновити раніше незадіяний водовідлив. Виходячи з цього, виникла необхідність скорегувати проект з урахуванням додаткових робіт з відновлення водовідливу.
Також для належного виконання робіт по захисту від нового затоплення об’єкту, потрібно створити нову ємність для приймання підвищеного припливу води, що дасть змогу відновити гірничі роботи по видобутку і проведенню гірничих виробок.
Крім того, Олег Водоп’янов наголосив, що стан шахти, як і раніше залишається аварійно-контрольованим.
За підсумками розглянутого питання було прийнято комісійне рішення провести додаткову експертну оцінку, щодо подальшого визначення надзвичайної ситуації.