Прес-центр27 лютого 2018, 17:02

В Попаснянській райдержадміністрації відбулося засідання колегії

У вівторок, 27 лютого, в залі засідань Попаснянської райдержадміністрації пройшла колегія за участю очільника району Сергія Шакуна, першого заступника голови РДА Віталія Проскурка, керівника апарату райдержадміністрації Вікторії Попової, начальників структурних підрозділів райдержадміністрацій, голів міських та селищних рад, керівників деяких установ району.

З доповіддю, в якій детально було проаналізовано стан вкладених інвестицій підприємствами та бюджетними установами по Попаснянському району в 2017 році, виступив начальник управління економічного розвитку та торгівлі Роман Колесник. Він озвучив підсумки роботи у минулому році виконавчих комітетів міських та селищних рад, підприємств, установ, підрозділів райдержадміністрації щодо вкладення капітальних інвестицій, які склали сто шістдесят чотири мільйони гривень. Це були кошти, як державного бюджету, так і обласного, і місцевого, і інших джерел фінансування. Він акцентував увагу присутніх на зростанні залучених коштів на 111,5% у порівняні з 2016 роком, і на 220,5% – з 2015 роком. Так, у минулому році було проведено капітальні ремонти житлових будинків комунальної форми власності, будівель загальноосвітніх та дошкільних закладів, закладів охорони здоров’я, культури, спорту, водогонів, асфальтного покриття, встановлено та відремонтовано огорожі, реконструйовано системи газопостачання багатоповерхівок, зовнішнього освітлення, відкрито спортивні зали, закуплено медичне обладнання тощо.

Зі звітом про виконання районного бюджету за 2017 рік виступила начальник управління фінансів Галина Карачевцева. Вона повідомила, що, у порівнянні із 2016 роком, у 2017 році надходження до районного бюджету, без урахування дотацій та субвенцій, збільшилися у 1,4 рази, а спеціального фонду – у 1,5 рази. Основним джерелом надходження доходів до районного бюджету був податок на доходи фізичних осіб, який також був більший у порівнянні із 2016 роком. Видаткова частина районного бюджету загального фонду за звітний період також була освоєна у більшому обсязі, ніж у 2016 році (на 50,8% більше). Так, збільшилися асигнування по всім статтям витрат: освіта, медицина, оздоровлення дітей, соціальне забезпечення громадян району, культура тощо.

За підсумками колегії були прийняті розпорядження голови райдержадміністрації по зазначеним вище питанням.