Прес-центр19 грудня 2019, 14:12

В Попаснянській райдержадміністрації відбулося засідання колегії

19 грудня в залі засідань райдержадміністрації відбулося чергове засідання колегії райдержадміністрації під головуванням виконуючого обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації Романа Колесника.

На засіданні були розглянуті важливі для району питання: про затвердження програми економічного і соціального розвитку на 2020 рік, про районний бюджет на 2020 рік, про затвердження районної програми соціального захисту, матеріальної підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, дітей які опинилися в складних життєвих обставинах та розвитку сімейних форм виховання на 2020-2024 роки та про продовження строку дії на 2020-2022 роки розпорядження голови райдержадміністрації від 14.03.2017 року №97 «Про затвердження Порядку надання одноразової грошової допомоги громадянам Попаснянського району».
Підсумки соціально-економічного розвитку за 2019 рік та нову Програму економічного і соціального розвитку Попаснянського району на 2020 рік представила учасникам колегії начальник відділу соціально-економічного розвитку, грошово-фінансових відносин та інвестиційної політики управління економічного розвитку та торгівлі Галина Мельниченко.

Вона ознайомила із підсумками виконання показників Програми економічного і соціального розвитку Попаснянського району та озвучила основні перспективи розвитку на 2019 рік. Галина Іванівна зазначила, що в цілому по району  обсяг виробленої промислової продукції в 2019 році очікується в обсязі 2651,6 мільйонів гривень, що на 29,8 відсотків більше показника минулого року. В галузі сільського господарства обсяг валової продукції сільського господарства у 2019 році очікується на 21,5 % більше показника 2018 року. За підсумками 2019 року середньомісячна заробітна плата в районі очікується на рівні 9700 гривень, що на 24,8 відсотка вище ніж у попередньому році. Цього показника вдалося досягнути завдяки потужній роботі таких бюджетоутворюючих підприємств, як ДП «Первомайськвугілля», ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод» та ТОВ «Попаснянський хлібокомбінат». В обговоренні питання прийняли участь представники ТДВ «Попаснянський вагоноремонтний завод», ДП «Первомайськвугілля» та Попаснянської державної податкової інспекції.
У підсумку розгляду питання було прийнято розпорядження, яким затверджено звіт про виконання соціально-економічних показників та перспективний план розвитку Попаснянського району на 2020 рік.
Проект основного фінансового документу району презентувала начальник управління фінансів райдержадміністрації Галина Карачевцева. Галина Василівна відзначила, що в цілому ресурс районного бюджету на 2020 рік становить 338,3 мільйонів гривень, в тому числі: доходи загального фонду складають 333,967 мільйонів гривень, доходи спеціального фонду – 4,3 мільйона гривень, базова дотація – 27,7 мільйонів гривень, додаткова дотація на фінансування видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я – 13,3 мільйонів гривень. Загальний обсяг видатків районного бюджету на 2020 рік визначено в сумі 333,8 мільйонів гривень з урахуванням трансферів, у тому числі і видатки загального фонду – 294,6 мільйонів гривень  та спеціального фонду – 43,7 мільйона гривень. Також, вона акцентувала увагу на тому, що порівняно з 2019 роком проектом передбачено збільшення обсягу видатків на освіту на 22,8 відсотків, культуру на 6,6 відсотків та фізичну культуру і спорт на 21,8 відсотків.
Після обговорення та з’ясування деяких показників бюджету учасниками колегії одностайно було прийнято розпорядження щодо прийняття районного бюджету на 2020 рік.
З необхідністю розроблення районної програми на 2020-2024 роки щодо поліпшення становища дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах присутніх ознайомила начальник служби у справах дітей Попаснянської райдержадміністрації Наталія Клименко.

Вона повідомила, що на первинному обліку служби у справах дітей наразі перебуває 125 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування і 19 дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Виконання програми дозволить забезпечити вжиття заходів щодо ранньої профілактики сімейного неблагополуччя, мінімізувати кількість порушення в судовому порядку справ про позбавлення батьківських прав, реалізувати права дітей на сімейне виховання та збільшити відсоток влаштування дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування в сімейні форми виховання.

Завершили районну колегію розглядом питання про продовження строку дії на 2020-2022 роки розпорядження голови райдержадміністрації від 14.03.2017 року №97 «Про затвердження Порядку надання одноразової грошової допомоги громадянам Попаснянського району». Доповідачем вищезазначеного питання виступила начальник управління соціального захисту населення Попаснянської райдержадміністрації Наталія Скребцова. Наталія Павлівна коротко поінформувала присутніх з результатами роботи комісії за 2018-2019 роки. Так, за 2 роки одноразову матеріальну допомогу отримали 1140 осіб на загальну суму 2099326,0 тисяч гривень. Грошова допомога надається громадянам, які опинилися у скрутному матеріальному становищі через надзвичайні обставини, наслідки яких вони не можуть подолати самостійно. Зазначена допомога надається не більше одного разу на рік. Порядок надання одноразової грошової допомоги мешканцям Попаснянського району був затверджений розпорядженням голови райдержадміністрації 14 березня 2017 року № 97 на 2017-2019 роки. Саме тому наразі виникла необхідність подовжити термін дії положення на 2020-2022 роки для забезпечення подальшої роботи комісії та посилення соціального захисту населення району.

Заслухавши доповідачів та обговоривши виступи, члени колегії, із врахуванням зауважень, пропозицій та доповнень, прийняли відповідні рішення з кожного із винесених на порядок денний засідання колегії питань.