Прес-центр20 березня 2019, 14:03

В Попаснянській райдержадміністрації відбулося засідання районної комісії з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції.

20 березня в Попаснянській райдержадміністрації під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Карини Кошелєвої  відбулося засідання районної комісії з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції.

На порядку денному розглядались питання по систематизації моніторингу й контролю зазначених захворювань в межах Попаснянського району та звітування про проведені роботи у 2018 році.

З минулорічним звітом присутніх ознайомив завідувач поліклініки Попаснянської центральної лікарні Валерій Бистрік. Так, під час його доповіді члени комісії дізналися, що в Попаснянському районі за 2018 рік виявлено 21 особу з ВІЛ-інфекцією та 35 осіб з туберкульозом. При цьому він зазначив, що це не найгірші показники в Луганській області  і ми маємо такі результати через вимушене постійне переміщення мешканців, що спричинив збройний конфлікт на Донбасі та несумлінне ставлення мешканців району до свого здоров’я, більшість з яких не проходить щорічні медичні огляди та пропускає флюорографічні дослідження.

Також на засіданні обговорювались питання відсутності у районі достатньої кількості тест-ситем для виявлення ВІЛ-інфікованих та патронату соціальних служб над хворими на туберкульоз та ВІЛ.

За підсумками роботи комісії всім присутнім спеціалістам було доручено провести відповідну роботу по усуненню проблемних питань, що виникали під час засідання.