Прес-центр5 травня 2018, 08:05

В Попаснянському краєзнавчому музеї проходять екскурсії під назвою «Вахта пам’яті»

З 02 травня в Попаснянському районному краєзнавчому музеї розпочалися екскурсії присвячені Дню пам’яті та примирення, пам’яті жертв Другої Світової війни та 73-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі під назвою «Вахта пам’яті».
02 травня на екскурсію до музею завітали учні 6 класів загальноосвітніх шкіл міста Попасна №21 та №1. Діти прослухали повідомлення про історичні події тих часів, познайомилися з біографіями та бойовими подвигами наших земляків – ветеранів, які приймали участь у війні.
03 травня було організовано час пам’яті «Велика війна, велика Перемога» для школярів 2-го, 5-го та 6-го класів Попаснянської загальноосвітньої школи № 24 та учнів 8-го класу Попаснянської опорної школи №1. Діти познайомилися з фотовиставкою, присвяченою Другій світовій війні, виставкою фронтових речей: нагород, архівних документів ветеранів Попаснянського району та оглянули панорамну виставку «Стояли до останнього подиху».
04 травня до музею завітали учні 6-го класу Попаснянської багатопрофільної гімназії №25 та 7-го і 8-го класів Попаснянської загальноосвітньої школи №21. Для них було проведено екскурсії у залі Другої світової війни та екскурс по всім експозиціям музею. Також у цей день для учнів 9-го класу Попаснянської опорної школи №1 було проведено урок-презентацію «У війни не дитяче обличчя», присвячений дням воїнської слави.
Екскурсії для учнів, присвячені тематиці Другої світової війни, триватимуть до 10 травня. Крім того, всі охочі зможуть ознайомитися з тематичними експозиціями, відвідавши Попаснянський районний краєзнавчий музей 09 травня.