Прес-центр11 грудня 2018, 17:12

В Попаснянському районі буде впроваджено проект з децентралізації системи водопостачання

11 грудня за ініціативи відділу житлово-комунального господарства та будівництва Попаснянської райдержадміністрації відбувся семінар-зустріч для представників органів місцевого самоврядування та представників охорони здоров’я і навчальних закладів сільської місцевості. Підготували його та провели благодійних організацій Arche noVa та UNICEF. Також участь у зустрічі взяв голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун.

Темою семінару стало обговорення проекту з підвищення стійкості громад шляхом підтримки децентралізації водопостачання у населених пунктах сільської місцевості.

Реалізація проекту відбуватиметься за умови впровадження заходів з модернізації водопостачання в певних населених пунктах шляхом відбору відповідно до вимог проекту та на умовах співфінансування.

Так, планується виділити кошти під міні-проекти з очищення місцевих свердловин, заміни водогонів, насосних станцій, переобладнання санвузлів і придбання накопичуваних баків для води у соціальних закладах.

За попередніми даними участь у проекті прийматимуть Вовчоярівська, Нижнєнська, Тошківська, Комишуваська селищні ради, а також амбулаторія міста Золоте-3 (Стахановець), Троїцька загальноосвітня школа, мікрорайон «Мельниця» міста Попасна та Комунальна установа «Попаснянська центральна районна лікарня».