Прес-центр14 жовтня 2018, 21:10

В Попаснянському районі пройшли урочистості до Дня захисника України

«Вітаю з Покровою Пресвятої Богородиці, Днем Захисника України, з Днем українського козачества і Днем утворення Постанської армії. Проте, я хочу привітати не лише хлопців, які захищають нашу країну, але й дівчат, що служать, волонтерів, і всіх тих, хто у 2014 році став на захист нашої держави і відстояв її від нападів нашого «сусіда». Тим більш, що відтепер в Україні створено українську помісну церкву, яка не підпорядковується Московському патріархату. Але для остаточної перемоги нам необхідно особистим прикладом виховувати справжніх патріотів, які потім будуть розвивати наше місто, район, область, нашу державу і Україна буде економічно незалежною», – зазначив у своїй промові голова Попаснянської райдержадміністрації – керівник районної військово-цивільної адміністрації Сергій Шакун, відкриваючи урочистості.

У великій концертній залі Попаснянського районного будинку культури на святковий захід зібралося керівництво району, міста, батальйонів, які дислокуються на території Попаснянщини, попасняни та гості зі всього району. На початку урочистостей всі присутні разом виконали Гімн України.
Після теплих слів привітань від керівництва району та міста, було вручено нагороди та відзнаки з нагоди Дня захисника України, а також Почесні грамоти та пам’ятні дарунки. Крім того, багатьох учасників урочистостей було нагороджено Листами подяки від районної державної адміністрації. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять героїв, які спочили за незалежність і мир нашої держави. 
Свої творчі вітання під час урочистостей гостям свята дарували танцювальні та вокальні місцеві колективи. В той же час на площі Миру перед будинком культури усі бажаючі мали змогу побачити зразки військової зброї, поспілкуватися із військовими щодо принципів її застосування та сфотографуватися.
Доповнив програму урочистостей виступ українських популярних гуртів «Колодій» та «Сьоме небо», а потім всі охочі покуштували смачну солдатську польову кашу.