Прес-центр11 червня 2019, 14:06

В Попаснянському районі пройшов перший обласний семінар для працівників культури

07 та 08 червня у Попаснянському районі відбувся перший обласний семінар для директорів клубних закладів. Його темою стала «Робота клубних закладів області в сучасних умовах: виклики, інновації».

До участі у семінарі долучилися господарі – працівники попаснянських клубних закладів, разом із гостями з Новоайдарщини, Сватівщини, Міловсщини, Старобільщини, Біловодської, Чмирівської, Краснореченської об’єднаннях територіальних громад та міста Лисичанськ.

Свої двері для учасників семінару гостинно відкрила база відпочинку «Гражда», що розташована на території Білогорівської селищної ради.

Учасників заходу працівники Шипілівського сільського будинку культури та Білогорівського селищного будинку культури разом із співробітниками Попаснянського районного будинку культури ознайомили із культурним надбанням білогорівщини, провели тематичне тренінгове відкрите заняття за участю дітей хореографічного колективу «Сучасник» та зробили оглядову екскурсію по Золотарівському сільському будинку культури.

Луганський обласний центр народної творчості для учасників семінару підготував та провів ряд презентацій на теми: «Визнач своє власне медіа-поле», «Інформаційна агресія: як протистояти маніпулюванню свідомості», «Народження інформації з нічого: фейки та інформаційні хвилі в медіапросторі», «Культурно-освітні заходи в контексті медіа грамотності. Протидія медійній пропаганді». Переглянуті матеріали стали приводом для жвавого обговорення тематики щодо подальшого розвитку культури в Луганській області в цілому та в її окремих районах.

Обмінявшись досвідом та отримавши нові ідеї для творчості, учасники семінару повезли надбання кожен до свого району.

Наступного року аналогічний семінар проходитиме у вересні у Новоайдарському районі, проте з його тематикою організатори визначаться трохи пізніше.