Прес-центр1 жовтня 2018, 16:10

В Попаснянському районі робитимуть сучасні операції за допомогою лапароскопічної стійки

28 вересня Комунальна установа «Попаснянська районна центральна лікарня» отримала від благодійної організації «Швейцарська агенція з розвитку та співробітництва» надсучасну апаратуру для лапароскопічних операцій хірургічного, урологічного та гінекологічного профілю. Вартість апарату складає 51 тисячу євро.

Цей метод лікування дає можливість виписувати зі стаціонару хворих після проведених операції на холецистит, апендицит, гінекологічні кисти вже на 2 – 3 добу.

З метою якнайшвидшого уведення апарату в дію, завідуючого хірургічним відділенням провідного районного хірурга Сергія Кацарського було направлено на курси з вдосконалення даного виду оперативних втручань.

Це не перша допомога, яку отримує лікарня від цього благодійного фонду. В серпні поточного року, в рамках підписаного між головним лікарем медзакладу і благодійною організацією контракту про безоплатне надання гуманітарної допомоги медичного спрямування, благодійний фонд передавав медичному закладу надсучасний апарат для анестезії.