Прес-центр8 травня 2018, 16:05

В Попаснянському районі розпочалися заходи до Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Друга світова війна незагоєною раною людської пам’яті і досі нагадує про себе. Ця пам’ять буде жити доти, доки живі очевидці тих страшних подій: ветерани війни, учасники бойових дій, діти війни, ті, кому випало стати свідками злодіянь нацизму та їх наслідків. Житиме вона і далі, адже ми не дозволимо стертись іменам захисників зі сторінок історії, обелісків, меморіальних плит.

В рамках відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні в Попаснянському районі 08 травня розпочатися тематичні заходи. Сьогодні по всіх районних закладах освіти пройшли виховні години та уроки пам’яті, а в районному центрі біля братських могил на площі Героїв та вулиці Партизан відбулися мітинг-реквієм та покладання квітів.

Під час урочистостей до присутніх звернулися перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Проскурко, заступник міського голови Ірина Гапотченко, виконуючий обов’язки голови районної ради Микола Черніков, голова Попаснянської міської ветеранської організації Світлана Шингірій.

«Подвиг захисників нашої Батьківщини у Другій світовій війні назавжди залишиться високим зразком сили мужності і водночас скорботи за тими, хто віддав своє життя за Україну», – зазначив Віталій Проскурко і закликав присутніх у цей складний час до миру, терпимості і взаємної поваги.

Наостанок до братських могил були покладені квіти, а хвилиною мовчання вшановано світлу пам'ять загиблих героїв минулого та сьогодення.