Прес-центр16 квітня 2019, 11:04

В Попаснянському районі стала більш доступна послуга з отримання біометричних закордонних паспортів

Одними із очевидних здобутків Президента України Петра Порошенка за останні роки стали підписання асоціації з Євросоюзом та запровадження у нашій державі безвіз. Все це, в першу чергу, спростило систему експорту товарів з України до Європи та збільшило його на 25 відсотків.

В той же час для простих українців залишилися в минулому черги у посольствах різних країн для підготовки великих пакетів документів, чекання співбесід та нервувань щодо отримання візи.

Якщо у 2017 році безвіз діяв в основному для проїзду у країни Західної та Центральної Європи, країн Скандинавії, то протягом 2018 та на початок 2019 року їх кількість значно збільшилася, а нещодавно було скасовано процедуру отримання віз для відпочинку у Таїланді, деяких країнах Азії, Африки та Латинської Америки.

Для перетину кордону українцям достатньо мати лише біометричний закордонний паспорт, який повинен бути дійсним ще протягом щонайменше трьох місяців після запланованої дати виїзду.

Отримати його можна у будь-якому територіальному підрозділі Державної міграційної служби України або у Центрах надання адміністративних послуг.

На сьогоднішній день в Попаснянському районі функціонують та займаються наданням послуг з видачі біометричних закордонних паспортів і Попаснянський районний відділ міграційної служби і Центр надання адміністративних послуг.

Попаснянський відділ МСУ працює із громадянами з вівторка по п’ятницю з восьмої години до сімнадцятої, а в суботу – до п’ятнадцятої години. Розташований він у приміщенні Попаснянської міської ради на третьому поверсі за адресою: місто Попасна, вулиця Мічурина, 1.

Центр надання адміністративних послуг, який розташовано в центрі міста по вулиці Миру, 151, що є дуже зручним для громадян з інших населених пунктів Попаснянського району, працює з понеділка по четвер з восьмої до сімнадцятої години, а у п’ятницю – до шістнадцятої години.

В Центрі розташовані стенди з інформацією про послуги та перелік необхідних для їх одержання  документів. На місці можна отримати консультацію з різних питань, які відносяться до компетенції райдержадміністрації, територіальних органів державної виконавчої влади, подати документи на отримання адміністративних послуг та відразу ж оплатити послугу через термінал.

Всі бажаючі можуть звертатися до установ і замовляти собі виготовлення біометричних паспортів.

Для отримання додаткової інформації можна зателефонувати за номерами: (06474) 3-27-88 (відділення ЦНАПу) або (06474) 2-08-66 (відділення міграційної служби).