Прес-центр19 вересня 2017, 15:09

В Попаснянському районі виявлено два факти порушення чинного законодавства

В ході патрулювання співробітниками спецпідрозділу «Фантом» Головного управління ДФС у Луганській області Попаснянського району 18 вересня було виявлено два факти порушення чинного законодавства. 
Так, у селищі Лоскутівка Мирнодолинської селищної ради в одному з місцевих магазинів фіскальщики виявили факт реалізації лікеро-горілчаних та тютюнових виробів без наявності ліцензії, а у лісосмузі між Попасною та Комишувахою-1 – факт несанкціонованої вирубки лісу. 
За результатом перевірки лоскутівського магазину фіскальною службою було вилучено 260 літрів лікеро-горілчаних виробів на суму 13400 гривень та 29 пачок тютюну на суму 700 гривень. Зі слів свідків було з’ясовано, що зазначену продукцію у магазину купували не лише місцеві мешканці, але й військовослужбовці, що проходять службу в даному населеному пункті. За підсумками справи було складено адміністративний протокол за частиною І статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає штраф у розмірі 17 000 гривень.
На місці вирубки лісу співробітники «Фантому» виявили шість громадян міста Попасна, які проводили вирубку лісу та його завантаження у вантажівку. За цим фактом було порушено кримінальне впровадження, наразі – слідство триває. 
«Кабінетом Міністрів України на території Луганської та Донецької областей утворено спеціальний акцизний фонд, кошти з якого йтимуть виключно на ремонт доріг цих двох областей, – зазначив голова Попаснянської райдержадміністрацій Сергій Шакун, – Тож, кожне порушення чинного законодавства щодо незаконного продажу підакцизних товарів буде каратися і жодних потурань у цьому питанні не буде», – прокоментував ситуацію Сергій Вікторович.