Прес-центр26 квітня 2019, 13:04

В Попаснянському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

В Попаснянському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

26 квітня в райдержадміністрації вшанували пам’ять людей, які власним життям і здоров’ям затулили світ від атомного лиха.

На заході були присутні учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, вдови, їх рідні та близькі, керівники району та міста.

Очільник району Сергій Шакун подякував присутнім ліквідаторам за їх подвиг та наголосив: «Пройшло вже більше тридцяти років, але ще й сьогодні Чорнобиль є раною, що кропоче і не гоїться. Це страшна помилка, винних якої не знайдено і мабуть знайдено не буде», – промовив він. – «Шановні мої чорнобильці, я з вдячністю схиляю свою голову перед вашою мужністю і героїзмом, перед світлою пам'яттю загиблих. Вашому подвигу по ліквідації немає строку давності, він вимагає пам’яті, поваги і не забуття».

Підчас заходу учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС та вдовам учасників було вручено матеріальну допомогу від керівництва району та міста.

Наступною частиною урочистостей стало покладання квітів до  пам’ятного знака «Учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС» на площі Героїв.

Квіти героям Чорнобиля було покладено від голови Попаснянської райдержадміністрації, Попаснянського міського голови, Попаснянського районного товариства «Союз Чорнобиль», вдів загиблих та присутніх на заході учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.