Прес-центр14 грудня 2018, 14:12

В Попаснянському районі вшанували ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

14 грудня – в День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – голова Попаснянської райдержадміністрації зустрівся із активом районного громадської організації «Союз Чорнобиль». Зустріч проходила в форматі «круглого столу». Також на зустріч запросили голову Попаснянської міської ради Юрія Онищенка, виконуючого обов’язки голови Попаснянської районної ради Миколу Чернікова, представників соціальної сфери з відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації та працівників медичної сфери.

На початку зустрічі Сергій Шакун за героїзм, самовідданість і мужність під час ліквідації наслідків техногенної катастрофи відзначив деяких ліквідаторів Подяками та матеріальними заохоченнями, а потім чорнобильці звернулися до представників влади з питаннями, які першочергово потребують вирішення. Вони стосувалися медичного обслуговування учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, удосконалення на місцевому рівні в рамках чинного законодавства механізмів придбання ліків, запровадження пільгового проїзду у міському та міжміському транспорті, оздоровлення тощо.

Наостанок учасники заходу взяли участь у церемонії покладання квітів до пам’ятного знака учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.