Прес-центр21 червня 2019, 13:06

В Попаснянському районі вшанували пам'ять жертв війни в Україні

Усе далі відходять сумнозвісні події Другої світової війни. І ось уже 78 років пройшло від тієї страшної пам’ятної червневої пори, коли український народ мужньо став на захист своєї Батьківщини.

В червні ми вкотре повертаємось думками до подій, пережитих нашим народом у страшні дні початку війни. Саме тому, з нагоди вшанування пам’яті жертв війни та річниці початку Другої світової війни на теренах України, 21 червня на площі Героїв у районному центрі відбувся мітинг-реквієм.

У меморіальному заході вз’яли участь голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, заступник Попаснянського міського голови Дмитро Хащенко, виконуючий обов’язки голови Попаснянської районної ради Микола Черніков, голова міської ради ветеранів Світлана Шингірій, а також делегації від установ та організацій району, військовослужбовці, що боронять зараз нашу землю, представники СІМІС міста Попасна.

У своїй промові очільник району зазначив, що в цей день, вшановуючи пам'ять жертв війни, ми повинні згадати всіх тих, хто загинув на полях брані, тих, кого замордували у концтаборах, тих, хто жертвував найдорожчим задля того, аби наша Батьківщина була вільною від будь-якого завойовника.

«На превеликий жаль, Україна і сьогодні втрачає своїх синів. Тож, висловлюємо щиру подяку військовослужбовцям, добровольцям, усім, хто став на захист миру, суверенітету і територіальної цілісності нашої держави. Ми сумуємо і пам’ятаємо про тих, кого сьогодні немає поруч з нами. І щиро віримо, що зовсім скоро над всією Україною – єдиною і неподільною – запанує мир», – зазначив він.

Учасники зібрання хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знаку невідомому солдату вшанували пам’ять загиблих в роки Другої світової війни, загиблих у наш час Героїв Небесної сотні, військовослужбовців Збройних сил України і Національної гвардії.

Вічна і світла їм пам’ять! Вічна їм слава!