Прес-центр26 червня 2018, 14:06

В Попаснянському районі започатковано розвиток авіамоделювання

Попаснянський район відкритий для розвитку та нових звершень. Саме тому, коли ситуація на Донбасі більш менш стабілізувалася, місцевою владою було докладено багато зусиль для започаткування в районі нових бізнес-проектів, сталої роботи бюджетоутворюючих та початку роботи нових підприємств, залучення інвестиційних програм та культурного розвитку.

Окрема увага завжди приділялась роботі з внутрішньо переміщеними особами. За підтримки очільника району Сергія Шакуна дехто з переміщених осіб розпочав плідно працювати в районі і не лише в сфері бізнесу. Переселець з міста Первомайськ пан Анатолій запропонував голові відкрити для малечі міста Гірського авіамодельний гурток. Успішно розпочавши роботу в квітні цього року, гурток зібрав чимало місцевих малюків, які із задоволенням занурилися в його роботу. Більш того, завдяки підтримці влади та місцевих меценатів діти, що відвідують гурток, який  до речі назвали авіамодельний клуб «АСІС», змогли побувати на Фестивалі Зміїв у місті Сєвєродонецьк та етапі кубку України з кордового повітряного бою класифікації по системі F2D, який в процесі перетворився на Кубок Миру, адже на нього приїхали змагатися авіамоделісти із сусідніх країн.

Не дивлячись на невеличкий стаж дітей в авіамодельній справі, під час змагань у Сєвєродонецьку вони вибороли ІІІ почесне призове місце та одержали подарунки. А під час Кубку Миру в Харкові діти отримали неоціненний досвід під час майстер-класів та незабутні враження від кордових боїв. Крім того, в Харкові керівнику гуртка для подальшого розвитку Попаснянського авіамоделювання подарували раритетний двигун 80-років минулого сторіччя від таймерної авіамоделі.

Всі ці події залишили у малечі чудові враження та непереборне бажання продовжувати справу з авіамоделювання. В свою чергу, пан Анатолій зазначив, що без згуртованої підтримки влади та спонсорів малеча не прийняла б участі в жодному із заходів. Він щиро подякував за допомогу та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю. Тим більш, що вже є невеличка матеріально-технічна база, щоб розпочати навчати дітей не просто літати, але й виготовляти авіамоделі. А в планах  з розвитку клубу авіамоделювання «АСІС» - проведення Кубку вчителя та Фестивалю зміїв у Гірському.