Прес-центр14 лютого 2020, 11:02

В Попаснянському районному краєзнавчому музеї відбувся урок мужності до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав

З нагоди 31-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану та вшанування Дня вшануваня учасників бойових дій на територіях інших держав 13 лютого вПопаснянському районному краєзнавчому музеї було проведено урок мужності «Афганістан – жива пам'ять».

До участі у заході, який проводився для учнів 10-го класу Попаснянської багатопрофільної гімназії №25, були запрошені воїни-інтернаціоналісти Попаснянського району, а саме: виконуючий

Горіли свічки, звучали тематичні вірші і музика, демонструвались відеоролики. Працівники музею розповіли дітям про причини введення радянських військ в Афганістан, про історичне значення афганської війни.

Олександр Миколайович та Олексій Дмитрович ділилися із присутніми своїми спогадами про перебування в Афгані, тодішніми своїми переживаннями та надіями.

Науковий співробітник музею Неля Літвінова презентувала учасникам заходу фотоекспозицію «По сторінках афганської війни…» та тематичну експозицію, присвячену тим подіям.  Наостанок директорка музею Яна Проскурова вручила запрошеним воїнам-інтернаціоналістам Подяки та щиро подякувала, що вони відгукнулися на запрошення і поділилися своїми враженнями та спогадами. Завершився урок мужності  хвилиною мовчання на знак подяки тим, хто, не жаліючи свого життя, виконав свій інтернаціональний обов’язок.