Прес-центр29 листопада 2019, 14:11

В рамках проведення Єдиного дня інформування населення області в Попаснянському районі пройшов інформаційний захід за темою «Земельна реформа – це зміна системи управління земельними ресурсами».

Представників установ і організацій району у залі засідань райдержадміністрації ознайомили із основними положеннями проекту Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», яким визначаються особливості правового регулювання обігу земельних ділянок сільськогосподарського призначення на основі ринкових механізмів переходу прав на земельні ділянки. Зокрема, розповідалося проте те, що основна частина реформи буде здійснена у 2020 році.

Так, присутні дізналися, що реформою передбачається: усунення Держгеокадастру від управління землями, удосконалення переважного права орендаря на придбання земельної ділянки, простий та зручний доступ до державних реєстрів, кадастрів та планувальної документації. Також відбудеться запровадження моніторингу та антимонопольного контролю, забезпечення доступу до фінансування, дерегуляція землеустрою, створення прозорої системи електронних торгів, розширення «земельних» повноважень громад, унеможливлення рейдерства та запровадження обігу земель.