Прес-центр17 липня 2020, 14:07

В райдержадміністрації обговорили план підготовки та реагування при виникненні на території Попаснянського району масових інфекційних захворювань на COVID-19

17 липня за участю голови Попаснянської райдержадміністрації Романа Власенка проведено зустріч робочої групи до складу якої увійшли представники медико-санітарної сфери, правоохоронців, рятівників та неурядової організації ACTED.

Зустріч була організована представниками ACTED у рамках проєкту «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в Східній Україні», який фінансується в рамках цивільного захисту та гуманітарної допомоги Європейського Союзу та Відділу з надання гуманітарної допомоги у разі виникнення надзвичайних ситуацій (OFDA) Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Учасники наради обговорили стратегію реагування при виникненні масових захворювань на COVID-19. Під час розгляду питання про систему оповіщення Роман Власенко виніс пропозицію розробити мобільний додаток для екстреного інформування населення. Для реалізації цієї ініціативи необхідно залучитися технічною та фінансовою підтримкою міжнародних партнерів.

По завершенню зустрічі учасники намітили проведення теоретично-практичних навчань з відпрацювання реагування при інфекційних захворюваннях.