Прес-центр19 жовтня 2020, 12:10

В райдержадміністрації провели пробне тестування мобільного додатку для екстреного інформування населення Попаснянського району

19 жовтня голова Попаснянської райдержадміністрації Роман Власенко спільно із представниками організації ACTED провів тестування мобільного додатку «UVAGA.Popasna» призначеного для екстреного інформування населення Попаснянського району.

Незабаром додаток стане доступним для завантаження користувачам Android  на платформі Google Play.

Встановивши додаток на свій смартфон, мешканці Попаснянського району матимуть безперешкодний доступ до оперативної інформації про події надзвичайного характеру, як то проблемні питання житлово-комунального господарства, цивільний захист населення, інформування про санітарно-епідемічну ситуацію та захворювання на COVID-19. Крім того, додаток  надсилатиме push-сповіщення про розміщення адміністратором нової інформації. Сам по собі додаток дуже простий і доступний та має всього два розділи «Повідомлення» і «Інструкції». В основному розділі «Повідомлення» будуть розмішуватися новини про актуальні події надзвичайного характеру, а в другому – детальні інструкції поводження населення в таких ситуаціях.

Під час презентації її учасники ознайомилися із роботою додатку та першими мали змогу встановити його на свій смартфон за для визначення недоліків та розширення його можливостей.

Так, було визначено потребу у кеш пам’яті додатку, що наддасть можливість повторного перегляду раніше завантаженої інформації навіть без доступу смартфону до інтернету. Також присутніми обговорено створення пріоритету в показі важливої новини шляхом її закріплення нагорі новинної стрічки.  До того ж, сьогодні було затверджено назву додатку з пробного «Попасна інформує» на основну «UVAGA.Popasna».

Нагадаємо, що створення цього додатку було ініційовано Романом Власенком 17 липня під час зустрічі робочої групи, яку організовували представники ACTED у рамках проєкту «Зменшення ризику катастроф та вразливості населення в Східній Україні». Мобільний додаток розроблено за фінансової підтримки неурядової організації ACTED в рамках реалізації проєкту «Запобігання поширенню та реагування на COVID-19 в районах на Сході України, постраждалих від конфлікту», який фінансується Відділом з надання гуманітарної допомоги у разі виникнення надзвичайної ситуації (OFDA), який є підрозділом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).