Прес-центр20 червня 2018, 14:06

В селі Троїцьке Попаснянського району відкрито відновлений міст

Майже чотири роки тому міст через річку Лугань, який з’єднував село Троїцьке із Попасною було зруйновано. Тривалий час після цієї події місцева влада намагалась вирішити питання стосовно відновлення мосту. І лише минулого року, коли район очолила нова команда, цю проблему вдалося зрушити з мертвої точки. Завдяки значній підтримці у цьому питанні Міністерства інфраструктури України та Луганської облдержадміністрації, у серпні 2017 року на цьому об’єкті розпочалися відновлювальні роботи. Вони тривали до травня місяця поточного року. Ще місяць проводилася підготовча робота щодо подальшої експлуатації мосту.

Сьогодні, 20 червня, відбулося довгоочікуване урочисте відкриття такого важливого, не лише для Попаснянського району, але й для всієї Луганської області, об’єкту інфраструктури.

На ці подію було запрошено найпочесніших гостей: командувача Операції Об’єднаними Силами, генерал-лейтенанта Сергія Наєва, голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту, генерал-лейтенанта Миколу Малькова, першого заступника начальника Служби автомобільних доріг у Луганській області Анатолія Владику, заступника голови Луганської облдержадміністрації Юрія Клименка, голову Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна, заступника міського голови міста Кривий Ріг Костянтина Белікова.

Сергія Наєва ознайомили із проектом по відновленню мосту, етапами капітального ремонту об’єкту, кількістю залучених сил. В свою чергу командувач ООС звернувся до присутніх із вітальним словом: «Військове командування започаткувало та продовжує роботу з відновлення об’єктів, які є критично важливими для населення України, – розпочав він, – Вітаю вас із завершенням робіт, адже це – черговий крок на шляху до нашої подальшої і обов’язкової в майбутньому здобутої перемоги. Слава Україні!», – завершив промову командуючий та в урочистій атмосфері вручив деяким військовим 26-го об'єднаного загону Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України медалі, почесні грамоти та присвоїв нові звання.

Голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун під час своєї вітальної промови красно дякував всім, хто долучився до такої важливої справи, як відновлення мосту та зазначив, що цей міст тепер забезпечить повноцінний автомобільний рух та надасть можливість забезпечити Троїцьке необхідними товарами та послугами. Наостанок очільник району вручив почесні Подяки голові адміністрації Держспецслужби транспорту Миколі Малькову та керівнику 26 ОбЗ полковнику Андрію Жінчину.

Інші гості також вітали присутніх із завершенням ремонтних робіт та вручали військовослужбовцям почесні відзнаки за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності української держави, мужність, самовідданість і високий професіоналізм, виявлені під час виконання обов’язків. Два військовослужбовця отримали ключі від квартир у передмісті Кривого Рогу.

Почесне право відкрити пам’ятний знак та перерізати стрічку було надано запрошеним гостям. Відкривши міст, вони разом пройшлися по ньому, а потім провели для ЗМІ прес-конференцію.

Сподіваймося, відкриття мосту відтепер зробить життя місцевих мешканців більш зручним.