Прес-центр23 cічня 2019, 16:01

В школі мистецтв працювала банерна виставка «Україна 1932-1933 – Геноцид голодом»

23 січня у фойє Попаснянської районної дитячої школи мистецтв працювала банерна виставка «Україна 1932-1933 – Геноцид голодом».
Виставку, яку розробив Український інститут національної пам’яті, з листопада 2018 року по січень 2019 року змогли відвідати жителі зі всіх куточків Луганської області. Її метою стало об’єднання українців задля пам’яті про один з найбільших злочинів проти людства у ХХ столітті.
Інформаційна виставка, яка розповідає про страшну трагедію українського народу, комплексно розкрила відвідувачам суть більшовицького тоталітаризму в таких розділах, як «Голодомор: що пережили?», «Радянська пропаганда», «Повернення пам’яті про Голодомор в Україні», «Хроніка голодомору 1932», «Хроніка голодомору 1933», «Спротив після голодомору: наслідки», «Становлення комуністичного тоталітарного режиму і Україна», та інших.
Гості, що прийшли переглянути виставку – учні, працівники державних закладів, представники культури та освіти – ділилися своїм враженнями та емоціями і дійшли розуміння, що у лихі години, як ніколи, потрібно об’єднуватися, щоб уникнути подібних злочинів і протистояти тим, хто їх планує і організовує.