Прес-центр30 cічня 2020, 08:01

Відбулась перша чотирьохстороння зустріч учасників проєкту «Змінимо країну разом»

За два роки існування учасниками конкурсів освітніх, культурних та медійних обмінів між закладами Львівщини та Луганщини стали 150 педагогів, близько 50 закладів культури та майже 50 журналістів з нашої області.

Більше 500 дітей оздоровились улітку та побували на різдвяних святах в гостях у львів'ян.

Про це повідомила заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська, яка наразі бере участь у першій чотирьохсторонній робочій зустрічі у Львові.

Нещодавно, 10 грудня, до учасників Меморандуму про співпрацю в рамках реалізації проєкту «Змінимо країну разом» долучились Івано-Франківщина та Донеччина.

Вони зібрались, щоб визначити нові напрями співробітництва. Зокрема, домовились про одночасний запуск відбірних конкурсів в усіх регіонах, а також про подальший розвиток проєктів «Схід і Захід: будуємо мистецькі мости дружби» та «Будуємо довіру зі шкільної парти», які підтримані на державному рівні.

За два роки створено дієвий механізм розвитку культурної та народної дипломатії, потужний інструмент громадської взаємодії, який вже працює самостійно. Тільки у минулому, 2019 році,  переможцями конкурсів стали: 5 медійних, 12 культурних і 15 освітніх проєктів, синхронізованих між Львівщиною і Луганщиною.

«3800 гривень – така ціна зміни свідомості, якщо розділити загальну суму фінансування проєктів на кількість їх учасників. Вирішення проблеми «зшивання» країни дуже важливе, тому що відмінності між нами вдало використовуються для роз'єднання», – зазначила Галина Литвин, директор «Єврегіону Карпати – Україна».

Зі свого боку, фундатор проєкту, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин акцентував: «На мою думку, влада має створювати умови, а далі все само запрацює. Ключовий принцип: краще багато малих проєктів, ніж один великий».

Користуючись нагодою, Катерина Безгинська подякувала Олександру Ганущину та Галині Литвин за дружню підтримку Луганщини та готовність підставити плече у будь-якій ситуації.

Співпраця триває - відбір проєктів професійних обмінів стартує на початку березня.