Прес-центр12 лютого 2020, 15:02

Відбулася колегія Державного архіву Луганської області

12 лютого в Луганській облдержадміністрації відбувалася колегія Державного архіву Луганської області за участю заступниці голови ОДА Катерини Безгинської. Проходила вона під головуванням виконуючої обов’язки директора Держаріву області Тетяни Лисенко.

До участі у заході долучилися начальники районних архівних відділів області та керівники апаратів РДА. Попаснянський район представляла начальник архівного відділу Кристина Хащенко та керівник апарату і по сумісництву член колегії – Вікторія Попова.

На порядку денному учасники колегії розглянули три питання: про підсумки роботи архівних установ області у 2019 році та пріоритетні завдання на 2020 рік, про стан роботи щодо контролю за виконанням рішень колегії Державного архіву Луганської області за 2019 рік та про стан виконання річних планів Держархіву та архівних установ області.

Відповідно до розглянутих питань та з метою вирішення проблем архівної сфери і забезпечення подальшого її розвитку, було прийнято ряд рішень. Зокрема, забезпечити створення архівної установи для здійснення централізованого тимчасового зберігання архівних документів, що не належать до Національного архівного фонду, обладнання архівосховищ у деяких архівних відділах області, проведення в них ремонтних робіт тощо. Також керівникам архівних відділів було доручено своєчасно виконувати завдання Плану розвитку архівної справи, привести стан науково-технічного опрацювання документів юридичних осіб та їх укомплектування відповідно до вимог чинного законодавства, продовжити розшук втрачених документів НАФ, постійно проводити огляд стану роботи з архівними документами служб діловодства, як джерел формування НАФ, забезпечувати якісну підготовку та передачу на зберігання до Держархіву документів Національного архівного фонду відповідно до перспективного плану, створення колекцій документів в рамках впровадження проєкту зі збирання усної історії «Пам’ятайте героїв АТО» та видатних людей, надання консультативно-методичної допомоги юридичним особам щодо впровадження нових нормативно-правових актів з питань діловодства та архівної справи тощо.