Прес-центр8 лютого 2018, 17:02

Відбулася нарада з напрацювання векторів розвитку культури району

Розвиток культури – один із пріоритетних напрямків розвитку Попаснянського району. Відповідно до Стратегії розвитку району заплановано культурний розвиток спрямовувати так, щоб кожна людина  мала можливість долучитися до високої культури і в той же час не забувала народні витоки, які становлять її основу. У зв’язку із цим 08 лютого відбулася нарада голови райдержадміністрації з напрацювання основних завдань на 2018 рік. На нараду були запрошені, окрім першого заступника голови Віталія Проскурка, який курує питання культурного розвитку та начальника відділу культури Ольги Калюжної, керівники  районних закладів культури, музейної справи, музичних дитячих установ.

На початку наради очільник району зауважив на необхідності підготовки перспективного та поточного планування, наголосив на створенні безперешкодного інформаційного простору в районі в усіх закладах культури та бібліотечної справи, поглибленню співпраці із місцевими голова району та запропонував висловити кожному свої пропозиції. Першим із своїм баченням виступив Віталій Проскурко. Він наголосив на необхідності сполучення українського історичного минулого з сучасністю та розробці певних цілей для досягнення цієї мети. Також перший заступник підкреслив нагальну необхідність у оновленні кадрів у відповідних закладах та запропонував розпочати роботу щодо напрацювання зв’язків із іншими регіонами країни. Із запропонованих присутніми планів на майбутнє, було озвучено пропозицію щодо відтворення музеїв на базі аутентичних українських хат, які знаходяться на території району, спробувати відкрити в районному будинку культури кінозал, розробити план виїзних рад майстер-класів до селищних та міських з різних видів мистецтв, розробити план зустрічей з літераторами, сучасними поетами, письменниками, композиторами, виконавцями та приділити увагу зеленому туризму на території району, які знаходиться за межами лінії зіткнення.

За підсумками наради голова райдержадміністрації надав доручення напрацювати перелік завдань на поточний рік та розробити до них план конкретних дій для їх втілення.