Прес-центр3 вересня 2019, 15:09

Відбулася нарада з питань протидії незаконної вирубки лісомасивів

На виконання листа Офісу Президента України від 20 серпня 2019 року «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», 03 вересня виконуючий обов’язки голови Попаснянської райдержадміністрації Роман Колесник провів нараду з питань протидії незаконної вирубки лісових масивів у Попаснянському районі.

До участі у нараді були залучені представники Попаснянського районного відділку національної поліції, керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, відповідальні за цей напрямок роботи, та директор ДП «Сєвєродонецьке лісомисливське господарство».

Директор лісомисливського господарства Іван Скуріда ознайомив учасників наради із заходами контролю, розробленими з метою протидії незаконній вирубці районних лісомасивів та поінформував про роботу державної системи електронного обліку деревини. Зокрема, він зазначив, що запроваджена державна система електронного обліку деревини (ЕОД) дасть змогу кожному отримати інформацію про деревину: місце її походження та маршрут переміщення. Коли всі лісокористувачі почнуть користуватися системою електронного обліку деревини, і Національна поліція, і пересічний громадянин у разі перегляду сайту, зможуть детально бачити переміщення деревини по обліковому номеру, оскільки по всій країні будь-яке лісове господарство буде зобов'язане вести облік деревини через систему, яка генеруватиме унікальний номер для кожної колоди. Саме завдяки цій системі можна буде ефективно запобігати незаконному обігу деревини в Україні.