Прес-центр3 квітня 2018, 15:04

Відбулася нарада з приводу покращення надання житлово-комунальних послуг

За підсумками зустрічі голови Попаснянської райдержадміністрації Сергія Шакуна із жителями міста Гірське, яка проходила 30 березня у міській раді, сьогодні, 03 квітня, відбулася нарада з приводу вирішення одного з озвучених мешканцями питань – покращення надання житлово-комунальних послуг.

Для розгляду проблеми в розрізі району на нараду були запрошені представники всіх комунальних підприємств, які надають житлово-комунальні послуги, а також перший заступник голови Віталій Проскурко та керівники управління економічного розвитку та торгівлі і відділу ЖКГ.

Метою наради стало спільне напрацювання єдиного алгоритму дій для укладання договорів на вивезення сміття та прибирання прибудинкової території. З ситуацією на місцях голову ознайомили керівники комунальних служб Попасної, Золотого, Новотошківки, Гірського. Обговоривши питання, ідею для виходу з кризової ситуації, яка склалася на багатьох підприємствах, запропонував Віталій Проскурко. Він наголосив, що на сьогоднішній день потрібно відходити від колишніх стандартів обслуговування населення, які провокують лише накопичування боргів, і запроваджувати нову. Вона передбачатиме передплату за послуги і дорівнюватиме 1/12 частину від витрат у минулому році. Але головною умовою такого механізму буде надання якісних та своєчасних послуг і при чому різнопланового характеру. Очільник району доручив присутнім начальникам відповідних структурних підрозділів розіслати примірники договорів по комунальним підприємствам та разом з ними відпрацювати механізм по роздільному збору сміття.

За підсумками було прийнято рішення переходити на договірні відносини, укласти угоди з підприємствами будь-якого виду власності з приводу збору сміття, створити комісію, яка перевірятиме дотримання угод обома сторонами та розміщувати злісних боржників у місцевих ЗМІ.