Прес-центр28 листопада 2018, 16:11

Відбулось засідання робочої групи з розробки Програм децентралізації теплопостачання в містах Золоте та Гірське на 2019-2021 роки.

28 листопада відбулось перше засідання робочої групи з розробки Програм децентралізації  теплопостачання в містах Золоте та Гірське на 2019-2021 роки.

Проходило засідання у Попаснянській райдержадміністрації під керівництвом голови райдержадміністрації Сергія Шакуна у складі посадовців відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, начальника КП «Первомайськтеплокомуненерго», представників правління ПАТ «Луганськгаз», ВУ ЖКГ Гірської міської ради, Попаснянського РЕМу, ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання»,КП «Услуга» та представників органів місцевого самоврядування міста Гірського і Золотого.

На порядку денному було розглянуто питання щодо збору інформації по вартості міських програм децентралізації теплопостачання, визначення переліку будинків,які будуть переведені на електричне або газове опалення, забезпечення належного технічного стану обладнання та мереж на котельнях і передбачення бюджетних коштів для здійснення зазначених заходів.

Проте найголовнішим питанням засідання робочої групи залишається проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення Золотого та Гірського щодо необхідності своєчасної оплати послуг і погашення існуючої заборгованостіза централізоване опалення в повному обсязі. Це –найголовніша умова для належного та вчасноговпровадження програм з децентралізації теплопостачання у зазначених містах Попаснянського району.Проте, ще однією умовою успішної реалізації цих програм є створення Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). Адже, ОСББ є однією з найефективніших форм управління будинком та житловим майном. Воно потрібне для того, щоб на підставі Закону та Статуту, отримати демократичний механізм колективного прийняття рішень з питань експлуатації та належного утримання будинку. Тим же мешканцям, які вирішать створити такіоб’єднання, необхідно буде звернутися по допомогу до Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».